logosfoundationOp zijn blog "zingend straatmuziek, draaiorgel Pier 'n lala" heeft Pieter Van Puyvelde een interessante tekst geplaatst over de Stichting Logos, opgericht door Godfried-Willem Raes. Pieter heeft er ook enkele links bij geplaatst naar boeiend beeldmateriaal.

Uit de tekst op Pieters website citeren we graag onderstaande zinnen:

Maar zoals alles duren schone liedjes niet lang, het zou spijtig zijn dat deze collectie van vernieuwende muziek en de kennis van klassieke instrumenten electronische manier te bedienen zou verdwijnen, de collectie geniet faam in het buitenland.
Willem zeg hier het volgende over:

Gezien het volkomen onrechtvaardig volledig wegvallen van onze strukturele betoelaging kunnen we al sedert 2017 geen verdere receptieve koncerten meer organiseren.
Musici en ensembles die van onze infrastruktuur gebruik willen maken voor koncerten, kunnen dit wel nog kunnen doen mits betaling van de kosten. Welkom zijn ze alleszins. We stellen onze toch wel unieke ruimten graag ter beschikking voor projekten die aansluiten bij ons profiel en onze werking.
Wel gaan we in de mate van het mogelijke door met regelmatige toonmomenten rond onze eigen nieuwe produkties met, rond en voor het unieke robotorkest.

Hoewel de muziek die door de creaties van de Stichting Logos wordt voortgebracht misschien niet meteen in de lijn ligt van wat orgelliefhebbers verwachten, is het zeker de moeite om deze verzameling en een concert bij te wonen, al was het maar om de stichting een duwtje in de rug te geven. Wie de creaties op de website van de Stichting Logos bekijkt, zal merken dat er veel raakpunten zijn met 'onze' orgels en andere mechanische muziekinstrumenten.

 

Op 22 december 2022 vindt er een goede voorstelling plaats, die een reprise is van een voorstelling op de Gentse Feesten van 2022.

Mogelijks is er ook voorstelling op 26 januari 2023 (als het dan nog lopende is, gezien de opheffing van de subsidies en/of energiekosten van het centrum).

Voor de orgelliefhebbers is het zeker een meerwaarde, misschien niet voor de dans maar zeker voor de soorten orgelpijpen en de sturing met midifiles.

De kostprijs is slechts 12 €. De concertzaal (Bomastraat 26) ligt op 15 minuten stappen van het station Gent Dampoort. (De locatie is ook met de auto bereikbaar maar hou rekening met de Lage-Emissiezone!)

Niet onbelangrijk: indien er een 10-tal geïnteresseerden zijn, kan Pieter meer in het gehoor liggende muziekstukken aanvragen. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Pieter op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 41

Totaal: 259748

Ga naar boven