BK orgeldraaien

Het Open Belgisch Kampioenschap werd in 2004 voor het eerst ingericht in het Vlaams-Brabantse Eizeringen onder de auspiciën van Geert Hoste, die zelf een groot draaiorgelliefhebber is. Hiermee zijn we de eerste natie ter wereld met een landenkampioenschap orgeldraaien.

Open BK Orgeldraaien Geraarsdbergen 2022'Open' betekent dat zowel particulieren als professionele belgische draaiorgelspelers aan het kampioenschap kunnen deelnemen.

Sedert 2008 wordt het BK orgeldraaien ook op andere locaties georganiseerd. Naast de belgische titel strijden de deelnemers voor o.a. gewest en provinciale kampioenstitels. De winnaar ontvangt de wisselbeker Geert Hoste.

MechaMusica heeft een ruime ervaring in het organiseren en begeleiden van draaiorgelevenementen. Een BK vergt een minimale omkadering zodat dit niet belastend werkt voor de gastplaats. De ruime persbelangstelling in diverse media zet ook de organisatieplaats in de kijker.

In 2014 werd het BK orgeldraaien in Heist-aan-Zee georganiseerd. In 2016 was Maldegem onze gaststad. In 2018 was Heist-op-den-Berg aan de beurt, en in 2020/2021 was Maasmechelen onze gastheer; in 2022 trokken we naar Geraardsbergen en in 2023 worden we verwelkomd in Brasschaat! Welke stad wordt onze volgende gastheer? Gemeenten kunnen zich kandidaat stellen bij MechaMusica via het contactformulier.

Klik hier om een overzicht van de draaiorgelkampioenen te krijgen.