Logo VRT Radio 2Steven Keymeulen is Aalst is al enkele maanden begeesterd door alles wat er leefde/leeft aan mechanische muziek in Aalst, in het bijzonder het haast legendarische Mortier-orchestrion uit café "De Zwarte Kat". Door zijn inspanningen zet Radio 2 in het kader van de reeks "Radio 2 Mysteries" het orgel en de brede geschiedenis ervan in de kijker tijdens de tweede week van juli.

We laten Steven zelf aan het woord:

Over de geschiedenis van mechanische muziek en carnavalmuziek in Aalst en de zoektocht naar meer informatie over het orgel Mortier Orchestrion De Zwarte Kat. Niemand minder dan de nationale zender Radio 2 heeft dit opgepikt en zal deze zoektocht naar het orgel uit Aalst brengen gedurende een hele week. Dit zal gebeuren de 2de week van juli 2021. NU MAANDAG TOT VRIJDAG Hopelijk brengt deze zoektocht meer nieuwe informatie over dit weerzinwekkend verhaal. Radio 2 gaat mensen gaat contacteren i.v.m. dit verhaal … Ook jullie verhalen en weetjes zijn welkom!
Luister Radio 2, download de app, volg hun website en hou u klaar want ik denk dat het uniek gaat worden!

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 34

Totaal: 220399

Ga naar boven