Let's all go to Papa Joe

Papa Joe's BiersalonOns lid Willy Jacops heeft een neus voor mechanische muziek! Zelfs bij een bezoek aan de kerstmarkt in Keulen leidt zijn neus hem naar de juiste plaatsen ...

Samen met vrienden naar de kerstmarkt in Keulen geweest dit weekend. En het zal dan toch waar zijn dat het orgelbloed toch een zekere aantrekkingskracht uitstraalt. Al kuierend door de vele straten en al evenvele kerstmarkten (zeven in totaal) kwamen we op de Alter Markt 50-52 "POPA JOE" deze merkwaardige zaak binnen!!! Wellicht ook aangetrokken door het orgelgeluid dat zich mengde met een grote kakafonie van kerstliederen, enfin we gingen daar binnen. Wat we te zien kregen deed ons een verstomd staan – verscheidene automaten links en rechts, draaiorgels, pianola's, schilderijen aan het plafond.

Hier en daar naaktfoto's uit de oude doos. Een ambiance van jewelste (ten dele te danken aan de Glühwein!!!). De instrumenten speelden op hun beurt een liedje en men hoorde hier en daar wel een vals nootje klinken, maar dit zou toch de vreugde niet drukken.

Allen die Keulen eens bezoeken, zouden er eens moeten binnenwippen. De Biersalon is trouwens open van 11.00 u. tot 03.00 u. – het loont echt de moeite.

{imageshow sl=6 sc=3 w=600 /}