Bezoek de orgels in Helmond!

Mortier HelmondOngetwijfeld hebben velen onder jullie in het verleden al eens een bezoek gebracht aan de Gaviolizaal in Helmond. Met onze vereniging brachten we in het verleden reeds een bezoek aan de collectie tijdens een najaarsreis.

Voor wie het orgelnieuws niet heeft gevolgd: de orgels (waaronder een Mortier en 2 Gaudin-orgels) moeten binnenkort het huidige pand verlaten. Er is zicht op een nieuwe locatie maar de orgels zullen ongetwijfeld een tijdje uit het zicht en het gehoor verdwijnen.
Daarom willen we jullie nog eens de kans geven om – met eigen vervoer – de orgels op de huidige locatie te komen beluisteren, en wel op zaterdag 15 juni 2019 van 13.30 u. tot 17.00 u.
De toegang bedraagt een schamele € 5,00, waarvoor u ook nog koffie of thee en een stuk vlaai krijgt.

Laat deze kans niet schieten!

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot woensdag 12 juni 2019 bij Johan Van Oprooy, onze event manager, via eventmanager@mechamusica.be. Vergeet zeker niet om in uw e-mail duidelijk uw naam en het aantal deelnemers te vermelden!


We hopen jullie talrijk te mogen begroeten!

Meer informatie over de orgels, alsook het adres vindt u op https://www.draaiorgelshelmond.nl/.

Vandaag ontvingen wij van Etienne Dewals het heuglijke bericht dat op 7 en 8 september 2019 een tweede editie van het orgelfestival in Dison zal plaatsvinden. De eerste editie in 2017 kon op zeer veel bijval rekenen dus dat belooft!

Het globale programma ziet er op dit moment als volgt uit:

  • Zaterdagmiddag : "KLEINE ORGELS", in duo, met een beurtrol aan verschillende winkels;
  • Zaterdagavond : gezellige maaltijd voor Draaiorgelspelers, organisatoren, vrijwilligers, en iedereen die dat wenst. Daarna bal met ORGELMUZIEK.
  • Zondag : "GROTE ORGELS" aangevuld met "KLEINE ORGELS" de hele dag lang

Meer details verschijnen op de website www.musiquemecanique.be.

Geïnteresseerde orgespelers kunnen zich aanmelden via het formulier op deze pagina.

7-8 september 2019: 2de orgelfestival in Dison

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 37

Totaal: 143735

Ga naar boven