Decap Gino MutstersHet is intussen een mooie traditie geworden dat orgelliefhebbers eenmaal per maand terecht kunnen in de orgelhal van Gino Mutsters, waar men kan genieten van de muziek van talrijke Decaporgels – gezelligheid gegarandeerd!

De eerstkomende data waarop de gasten kunnen dansen bij en luisteren naar Gino's orgels zijn:

  • zondag 6 juni 2021
  • zondag 4 juli 2021
  • zondag 1 augustus 2021.

Iedere middag start om 13.00 u. en eindigt om 18.00 u. Het adres is: Stuivezandseweg 48, 4882 NH Zundert. Allen daarheen!

Vorig jaar kon het 121-toets Decap-dansorgel "Forum" om welbekende redenen niet spelen in verzorgingstehuis Hooge Platen in Breskens, maar dit jaar waagt Theo Pijcke een nieuwe poging:

van 17 tot 20 september zal de "Forum" spelen in Hooge Platen in Breskens.

Uiteraard onder voorbehoud, maar laat ons hopen dat het orgel dit jaar wél zijn klanken kan laten horen!

dezoetenorgel2Het orgelmuseum "De zoeten orgel" van Eddy Goderis is in de komende maanden open op de volgende zondagen vanaf 10.30 u.:

  • 20 januari 2019
  • 17 februari 2019
  • 24 maart 2019
  • 7 april 2019
  • 19 mei 2019.

Het adres: Vaartdijk-Noord 37, 8432 Leffinge. Allen daarheen!

Opgelet: nieuwe datum!

Op vrijdag 27 augustus zal Vera Steenput te vinden zijn in de prachtige Collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dendermonde.

Zij brengt er muziek met haar draaiorgels De Kleine Steenput en De Edelsteen en leest voor uit eigen werk.

Dit concert duurt slechts een uurtje: van 20u tot 21u.

U kan vrij in- en uitlopen tijdens dit mini-concert. Ook kan u de talrijke kunstschatten in de kerk bewonderen.

Natuurlijk dient u de coronavoorschriften in acht te nemen.

Iedereen is van harte welkom!

Alors on danse!Vanaf 1 juni 2018 loopt in het MAS in Antwerpen een expo met de titel "Feest!". Meer info hierover vindt u op deze website.

Interessant voor orgelliefhebbers is dat voor deze tentoontstelling het 121-toets Gebr.Decap-dansorgel "Frangema" van de Vlaamse Overheid tijdelijk van Kallo naar het MAS werd verhuisd. (Er zijn dan ook tijdelijk geen rondleidingen bij de collectie in Kallo.)

Onder de noemer "Alors on danse!" kan er op dinsdag en zondag op de klanken van het orgel worden gedanst. Meer details over de exacte speeltijden vindt u op deze webpagina.

Allen daarheen!

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 27

Totaal: 212697

Ga naar boven