12 maart 2023: Muziek Automatiek in Arburo's Place

Op 24 maart 2023 opent het Museum für Musikautomaten in het Zwitserse Seewen een tentoonstelling met de titel "On the road - History and stories about barrel and fairground organs":

Op straten en pleinen worden voorbijgangers betoverd door de melodieën van draai- en kermisorgels. De speciale tentoonstelling focust zich op hun klanken en biedt een inzicht in het leven en de gemeenschap op kermissen en binnenpleinen. En het zijn niet enkel de orgeldraaiers die rondreizen maar ook de instrumenten zelf: zo heeft elk tentoongesteld instrument een eigen verhaal te vertellen.

De tentoonstelling loopt tot 7 januari 2024. Meer informatie is te lezen op de website van het museum.

De foto hieronder toont een Wilhelm Bruder Söhne-kermisorgel uit ca.1923 dat in het museum te zien en te horen is:

2022Seewenexposition 

Op zaterdag 15 oktober 2022 houdt Seraphin Weiss een opendeurdag in zijn orgelmuseum van 8.00 u. tot 22.00 u. Wie wil, mag zijn of haar eigen orgel meebrengen om de sfeer te verhogen! Er zal ook gelegenheid zijn om op een tweedehandsbeurs orgels en speeldozen te verkopen, dus breng gerust mee wat u wil aanbieden.

Het adres is: Corneel Vissenaekensplein 3 in 3130 Betekom.

Na een onderbreking wegens corona vindt op zondag 8 januari 2023 weer een orgeldag plaats bij de familie Vader in het Nederlandse Barsingerhorn. Er is o.a. een uitgebreide verzameling Duitse kermisorgels te beluisteren, met het eerste officiële concert van de gerestaureerde 39er Ruth, ook bekend als de 'Zwitserse Dubbele Ruth'. Warm aanbevolen!

Adres: Mieldijk 5, Barsingerhorn

8 januari 2023: orgeldag bij de familie Vader

Decap Gino MutstersHet is intussen een mooie traditie geworden dat orgelliefhebbers eenmaal per maand terecht kunnen in de orgelhal van Gino Mutsters, waar men kan genieten van de muziek van talrijke Decaporgels – gezelligheid gegarandeerd!

De eerstkomende data waarop de gasten kunnen dansen bij en luisteren naar Gino's orgels zijn:

  • zondag 2 oktober 2022
  • zondag 6 november 2022
  • zondag 4 december 2022.

Iedere middag start om 13.00 u. en eindigt om 18.00 u. Het adres is: Bij Orgelplezier, Stuivezandseweg 48, 4882 NH Zundert. Allen daarheen!

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 44

Totaal: 259751

Ga naar boven