Tekst en foto's: Uwe Gernert - bedankt, Uwe!

thun2017 1Het 54ste draaiorgelfestival in Thun in Zwitserland Vond plaats tijdens het weekend van 15 en 16 juli 2017. Het motto van het festival was dit jaar “Wij jubileren” en voor de leden van de vereniging begon het jubileum met de inschrijving voor het festival op vrijdag. Zoals gewoonlijk konden de orgels worden opgeslagen in de kelder van het gemeentehuis, op eigen risico van de eigenaars. Op vrijdag om 16 uur besloten de verzamelde orgelspelers de orgels achter te laten, op verzoek van de organisatiecomité (“OK”). Na de algemene vergadering werden alle leden uitgenodigd voor een boottocht op het meer van Thun en een van de zeldzame Zwitserse zeeliederen-koren (https://www.shanty-chor.ch/) voerde een shop op de boot op terwijl we gedurende drie uren rondvoeren op het meer. Aangezien de weersomstandigheden meer dan uitnodigend waren, hadden we een fantastische trip met een uitstekend diner, en een fijne en humoristische speech van een lid van het stadsbestuur, dhr. Peter Siegenthaler, die verantwoordelijk is voor de stadsveiligheid en sociale zaken. Dit alles zorgde voor een goed begin voor alle leden. Het diner werd aan de leden aangeboden door de sponsors van het festival.

Op zaterdagochtend verschenen alle deelnemers Met een blij gezicht aangezien het weer uitstekend was en er geen regen was voorspeld. Zoals gebruikelijk werd aan de deelnemers gevraagd zich in groepen te verdelen en zich op verschillende plaatsen op te stellen.

Affiche BK orgeldraaien 2018

gevraagdenaangeboden

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 36

Totaal: 116460

Komende evenementen

Deze gegevens worden louter ter info aangeboden. De redactie is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

Ga naar boven