Bezoek de orgels in Helmond!

Mortier HelmondOngetwijfeld hebben velen onder jullie in het verleden al eens een bezoek gebracht aan de Gaviolizaal in Helmond. Met onze vereniging brachten we in het verleden reeds een bezoek aan de collectie tijdens een najaarsreis.

Voor wie het orgelnieuws niet heeft gevolgd: de orgels (waaronder een Mortier en 2 Gaudin-orgels) moeten binnenkort het huidige pand verlaten. Er is zicht op een nieuwe locatie maar de orgels zullen ongetwijfeld een tijdje uit het zicht en het gehoor verdwijnen.
Daarom willen we jullie nog eens de kans geven om – met eigen vervoer – de orgels op de huidige locatie te komen beluisteren, en wel op zaterdag 15 juni 2019 van 13.30 u. tot 17.00 u.
De toegang bedraagt een schamele € 5,00, waarvoor u ook nog koffie of thee en een stuk vlaai krijgt.

Laat deze kans niet schieten!

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot woensdag 12 juni 2019 bij Johan Van Oprooy, onze event manager, via eventmanager@mechamusica.be. Vergeet zeker niet om in uw e-mail duidelijk uw naam en het aantal deelnemers te vermelden!


We hopen jullie talrijk te mogen begroeten!

Meer informatie over de orgels, alsook het adres vindt u op https://www.draaiorgelshelmond.nl/.

MechaMusica awardMechaMusica award

Met deze eretrofee wil MechaMusica personen of organisaties eren voor hun speciale verdienste binnen de wereld van de automatisch spelende muziekinstrumenten.

2008: Norbert Vroman - Lendelede - West-Vlaanderen

MechaMusica award 2008 - Norbert Vroman - Lendelede (West-Vlaanderen)

2009 - Dick van Minnen - Utrecht - Nederland

MechaMusica award 2009 - Dick van Minnen - Utrecht (Nederland)

Dick van Minnen, rechts op de foto, ontvangt de MechaMusica Award uit handen van Johnny Claes (foto: Ronald Pannenborg).

Dick van Minnen was 39 jaar lang verbonden met het restauratieatelier van het Museum van Speelklok tot Pierement.

2015 - Johnny Claes - Tisselt - Antwerpen

Op de Algemene Vergadering van MechaMusica vzw in 2015 werd de award toegekend aan Johnny Claes, die als eerste voorzitter vanaf de oprichting van onze vereniging in 2007 zijn nek heeft uitgestoken om MechaMusica vzw op de kaart te zetten – een taak waarin hij met verve is geslaagd. De award werd overigens in een nieuw kleedje gestoken: het bronzen beeldje is een ontwerp van Hilde Peeters. Op onderstaande foto (genomen door Bennie Tanghe) neemt Johnny Claes de award in ontvangst van huidig voorzitter Gilbert Duerinck:

MechaMusica award 2015 - Johnny Claes - Tissel - Antwerpen

2016 - Alois Broeke - Breda - Nederland & Robert Florizoone - De Panne - West-Vlaanderen

In 2016 kenden we twee MEMU-awards toe: eentje ging naar Alois Broeke die zich al jarenlang onvermoeibaar inzet voor het documenteren en behoud van de Belgische dansorgels en hun cultuur, en eentje werd geschonken aan Robert Florizoone, die zich jarenlang vele uren (en kilometers) inzette voor onze vereniging als event manager.

MechaMusica award 2016 - Alois Broeke - Breda - Nederland

MechaMusica award 2016 - Robert Florizoone - De Panne - West-Vlaanderen

2017 - Bennie Tanghe - Terneuzen - Nederland

Op onze Algemene Vergadering in 2017 mocht Bennie Tanghe onze MEMU-award in ontvangst nemen, als dank voor zijn jarenlange, belangeloze inzet voor onze vereniging op veel vlakken.

MechaMusica award 2017 - Bennie Tanghe - Terneuzen - Nederland

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 37

Totaal: 143735

Ga naar boven