Bezoek de orgels in Helmond!

Mortier HelmondOngetwijfeld hebben velen onder jullie in het verleden al eens een bezoek gebracht aan de Gaviolizaal in Helmond. Met onze vereniging brachten we in het verleden reeds een bezoek aan de collectie tijdens een najaarsreis.

Voor wie het orgelnieuws niet heeft gevolgd: de orgels (waaronder een Mortier en 2 Gaudin-orgels) moeten binnenkort het huidige pand verlaten. Er is zicht op een nieuwe locatie maar de orgels zullen ongetwijfeld een tijdje uit het zicht en het gehoor verdwijnen.
Daarom willen we jullie nog eens de kans geven om – met eigen vervoer – de orgels op de huidige locatie te komen beluisteren, en wel op zaterdag 15 juni 2019 van 13.30 u. tot 17.00 u.
De toegang bedraagt een schamele € 5,00, waarvoor u ook nog koffie of thee en een stuk vlaai krijgt.

Laat deze kans niet schieten!

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot woensdag 12 juni 2019 bij Johan Van Oprooy, onze event manager, via eventmanager@mechamusica.be. Vergeet zeker niet om in uw e-mail duidelijk uw naam en het aantal deelnemers te vermelden!


We hopen jullie talrijk te mogen begroeten!

Meer informatie over de orgels, alsook het adres vindt u op https://www.draaiorgelshelmond.nl/.

Het Open Belgisch Kampioenschap werd in 2004 voor het eerst ingericht in het Vlaams-Brabantse Eizeringen onder de auspiciën van Geert Hoste, die zelf een groot draaiorgelliefhebber is. Hiermee zijn we de eerste natie ter wereld met een landenkampioenschap orgeldraaien.

Belgisch Kampioen Orgeldraaien 2018 Vera Steenput

'Open' betekent dat zowel particulieren als professionele belgische draaiorgelspelers aan het kampioenschap kunnen deelnemen.

Sedert 2008 wordt het BK orgeldraaien ook op andere locaties georganiseerd. Naast de belgische titel strijden de deelnemers voor o.a. gewest en provinciale kampioenstitels. Ook het publiek beslist. Via SMS kiezen de bezoekers een Publiekskampioen. De interactie tussen publiek en orgeldraaier is dan ook zeer groot. De winnaar krijgt de wisselbeker Geert Hoste.

MechaMusica heeft een ruime ervaring in het organiseren en begeleiden van draaiorgelevenementen. Een BK vergt een minimale omkadering zodat dit niet belastend werkt voor de gastplaats. De ruime persbelangstelling in diverse media zet ook de organisatieplaats in de kijker.

In 2014 werd BK orgeldraaien in Heist-aan-Zee georganiseerd. In 2016 was Maldegem onze gaststad. In 2018 was Heist-op-den-Berg aan de beurt. Welke stad wordt onze volgende gastheer? Gemeenten kunnen zich kandidaat stellen bij MechaMusica via het contactformulier.

Klik hier om een overzicht van de draaiorgelkampioenen te krijgen.

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 37

Totaal: 143735

Ga naar boven