Anne Marie van Vliet meldt ons dat er op vrijdag 13 juli 2018 een leuk evenement plaatsvindt, waarbij concertorgel "De Westfries" als educatief 'object' betrokken is:

In juli 2018 zal de 52e editie van het Internationaal Orgelfestival Haarlem plaatsvinden. Vanuit de hele wereld trekken organisten naar dit beroemde Haarlemse festival om deel te nemen of concerten en masterclasses bij te wonen.

Voor het eerst in haar geschiedenis zal het Orgelfestival dit jaar ook activiteiten speciaal gericht op kinderen organiseren.

Op vrijdag 13 juli 2018, een dag voor de officiële opening, vindt er een speurtocht door de stad plaats voor kinderen uit groep 5/6. De Haarlemse schrijver Bies van Ede schreef het verhaal Mozart zoekt Müller, over Mozart die aan het eind van zijn leven terugkeert naar Haarlem om de klank van het prachtige Müllerorgel nog eens te horen, waar hij als tienjarige jongen op speelde. Beginnend bij de Philharmonie, vergelijken de leerlingen vervolgens de klanken van de orgels in de Doopsgezinde Kerk, Nieuwe kerk, en zelfs het kleine kabinetorgel in het Frans Halsmuseum - tot ze uiteindelijk aankomen bij het Müllerorgel in de SintBavokerk. Ondertussen leren de kinderen het cultureel erfgoed van Haarlem beter kennen en volgen ze workshops met muziek en dans en ze komen zelfs nog een rijdend orgel tegen …

Als voorbereiding op de speurtocht krijgen de leerlingen voorafgaand op school enkele lessen over het orgel én bouwen ze er zelf één! Onder leiding van een instructeur bouwen de kinderen gezamenlijk het Doe-Orgel (www.orgelkids.nl), een orgelbouwpakket in een leskist. Op deze interactieve manier kunnen de kinderen ontdekken hoe het instrument precies werkt met al zijn pijpen en toetsen en komen tot de conclusie: orgels zijn helemaal niet saai!

Muziek, dans, cultureel erfgoed en techniek - de Orgeldag for Kids heeft het allemaal!

Affiche BK orgeldraaien 2018

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 15

Totaal: 118303

Ga naar boven