Het Open Belgisch Kampioenschap werd in 2004 voor het eerst ingericht in het Vlaams-Brabantse Eizeringen onder de auspiciën van Geert Hoste, die zelf een groot draaiorgelliefhebber is. Hiermee zijn we de eerste natie ter wereld met een landenkampioenschap orgeldraaien.

johnnyclaeskampioen

'Open' betekent dat zowel particulieren als professionele belgische draaiorgelspelers aan het kampioenschap kunnen deelnemen.

Sedert 2008 wordt het BK orgeldraaien ook op andere locaties georganiseerd. Naast de belgische titel strijden de deelnemers voor o.a. gewest en provinciale kampioenstitels. Ook het publiek beslist. Via SMS kiezen de bezoekers een Publiekskampioen. De interactie tussen publiek en orgeldraaier is dan ook zeer groot. De winnaar krijgt de wisselbeker Geert Hoste.

MechaMusica heeft een ruime ervaring in het organiseren en begeleiden van draaiorgelevenementen. Een BK vergt een minimale omkadering zodat dit niet belastend werkt voor de gastplaats. De ruime persbelangstelling in diverse media zet ook de organisatieplaats in de kijker.

In 2014 werd BK orgeldraaien in Heist-aan-Zee georganiseerd. In 2016 was Maldegem onze gaststad. Welke stad wordt in 2018 de gastheer? Steden en gemeenten die interesse hebben om het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien 2018 te organiseren, kunnen zich kandidaat stellen bij MechaMusica via het contactformulier.

Klik hier om een overzicht van de draaiorgelkampioenen te krijgen.

Ledentoegang

Nog geen account? Klik eerst op "Registreer" en vraag een account aan. Na ongeveer 24u krijgt u toegang tot de ledensectie van onze website!

Bezoekers

Vandaag: 58

Totaal: 110423

Ga naar boven