Op zaterdag 11 augustus 2018 organiseert de familie Vroman in Bavikhove een orgeldag met verschillende orgels, waaronder de 72-toets Hooghuys van Norbert Vroman, de 40-toets Heesbeen "Lady Victoire" van Robert Vroman, de 52-toets Decap Herentals van Geert Vroman en de 76-toets Verbeeck "Auke" van Yves Vroman. Diverse andere, kleinere instrumenten zullen ook spelen. Meer details volgen later maar noteer alvast de datum in uw agenda!

Vroman-orgeldag 11 augustus 2018

Noteer alvast in uw agenda: vanaf 10 tot en met 19 augustus 2018 zal er bij Decap Herentals weer een opendeurweek doorgaan met tal van artiesten en nieuwigheden in de orgelbouw. Het circus van de familie Ronaldo zal weer present zijn! Exacte info omtrent deze happening zal in het voorjaar van 2018 volgen.

klaraOp zaterdag 28 oktober speelt Roger Mostmans met zijn 52-toets Decaporgel "Bandolera" vanaf ca. 10.00 u. tot ca. 18.00 u. aan de ingang van het Concertgebouw in Brugge.

N.a.v. dit evenement bracht Klara al een bezoek aan het atelier van de Gebroeders Decap in Antwerpen en online kan u een korte reportage beluisteren op https://klara.be/zing-mee-met-het-decap-orgel-brugge.

Reveil wil de kille sfeer op 1 november ombuigen tot een warme, ingetogen gloed. In het kader van Reveil '17 zorgde ons lid Vera Steenput voor muzikale sfeer op de begraafplaats van Onze-Lieve-Vrouw-Waver:

Café Beveren 80 jaarHet legendarische Café Beveren bestaat dit jaar 80 jaar en dat moet gevierd worden! Theatergezelschap Het Achterland brengt vanaf 6 juli 2017 in het Fakkeltheater in Antwerpen een voorstelling met de titel … Café Beveren! Meer informatie vindt u op de website van het Fakkeltheater.

Tony Decap meldt: "Het orgel is van Henk Ten Hoeve, en heeft (mag ik toch wel zeggen) een schitterende rol in het toneelstuk. Je krijgt echt DECAP orgel (waar het bij bv. Belcanto meer alternatief gebruik was), maar soms gaat het orgel ook een beetje als filmmuziek de act ondersteunen. Een aanrader."

Allen daarheen!

Affiche BK orgeldraaien 2018

Ledentoegang

Nog geen account? Klik eerst op "Registreer" en vraag een account aan. Na ongeveer 24u krijgt u toegang tot de ledensectie van onze website!

Bezoekers

Vandaag: 19

Totaal: 112668

Ga naar boven